fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Защо да учим испански език ? Чудиш ли се дали испанският език е за теб? Искаш да научиш нов език, но все още се колебаеш кой да е точно? В тази статия ще си поговорим за испанския и ще ти дадем няколко причини да започнеш. Както във всяко начинание, важно е да имаш силна мотивация, която да не изчезне в процеса. Затова докато четеш, помисли добре коя ще бъде твоята лична причина да научиш испански език, чрез която да се мотивираш в дългосрочен план.

Ето и причините, които ние смятаме за предостатъчни, за да започнеш да учиш испански език.

Испанският е глобален език. Говори се от повече от 500 милиона души по цял свят, а за 400 милиона е майчин език.

Испанският е официален език в 21 държави. Той е вторият най- говорен език в цял свят. Официален е в повечето държави в Централна и Южна Америка, както и в Испания.

Дори пътешествията да не са ти приоритет, то бизнес комуникацията с фирми от тези страни или обогатяване на CV-то ти, са позитиви, които да не пропускаш.

А ето една от най- приятните причини: лесно е! Испанският език е лесен за научаване, тъй като е почти напълно фонетичен. Научиш ли няколко основни правила, ще ти бъде лесно да прочетеш всяка дума, дори да не знаеш значението и.

Ако пък вече знаеш английски език, то много от думите ще ти бъдат познати и ще разпознаваш значението им, заради общите корени.

Граматиката и произношението на испанския са различни от английския, но са по-прости и по консистентни. Ще можеш да започнеш да се изразяваш още преди да си добил много високо ниво.

Ако още не си се убедил, ето още няколко причини.

Когато пътуваш до дестинации, където се говори испански, ще ти бъде много по-лесно да опознаеш местните култура, нрави и обичаи. Не бъди обикновеният турист. Разговаряй с метните! Общувай! Така ще научиш много повече и преживяването ти в чуждата държава ще бъде много по- пълно и по-запомнящо се.

Нека не пропускаме… Испанският език ще ти даде достъп до богата литература от класика до модерни творби. Макар и много от тях да имат преводи, е в пъти по-добре да се докоснеш до оригинала.

Имената на испаноговорящите писатели и филмови режисьори, допринесли за световното изкуство, са много и ти би могъл да се докоснеш до тяхното творчество. Ако тази не е сред вдъхновяващите приничи за теб да се запишеш на курс по испански език, то ето още няколко.

Знаейки испански език, за теб ще бъде по- лесно след това да започнеш да учиш португалски, италиански, френски и др. Това е така, защото испанският език произлиза от форма на латинския и е част от групата на романските езици, която включва изброените. Изучавайки испански, ще откриеш подобни елементи и ще имаш основа, за да започнеш да учиш и някой от тях.

Също така, ученето на испански език ще ти помогне да тренираш мозъка си и твоя потенциал за научаване на нови езици. Ученето на който и да е език подобрява функцията на мозъка и създава предпоставки за по- лесно учене в бъдеще.

В днешно време, испанският език би отворил много врати за теб в професионален план. Независимо дали искаш да работиш в испаноговоряща страна или в родината си, испанският може да се окаже много полезен.

Няма да те засипваме с повече причини, защото вече споменахме толкова много. Важно да е откриеш своята! Коя е причината, която те мотивира най-силно? Искаш да пътуваш, да учиш, да се докоснеш до световно изкуство, да се развиеш в професионален план? Или общуването с хора и ученето на нови езици ти е страст? Независимо коя е причината, която те вдъхновява, не забравяй, че най- важното е да започнеш още сега!

Надяваме се да сме Ви били полезни със съветите, които споделяме с Вас в статията: Защо да учим испански език?

Ние от учебен център “Инфо България” винаги се стремим да предоставим най-доброто езиково обучение на нашите клиенти. Ако сте решили да изучавате испански език, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси.

Сподели: