fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Как помага ученето на чужди езици? Често срещан въпрос, на който днес ще Ви дадем много отговори. Според учени и психолози изучаването на друг език, различен от майчиния, може да ни развие по много и различни начини. Владеенето на език всъщност е много повече от допълнителна квалификация при търсенето на работа или помощ при пътуванията ни. Нека видим какви са допълнителните предимства на това да учите чужди езици.

 

Какво казват психолозите?

Психологически изследвания сочат, че мозъкът на човек, владеещ два или повече езика, функционира по различен начин. При него се наблюдават по-развити когнитивни умения – те отговарят за това как се справя мозъкът ни с новата информация, чрез използване на всички възприятия.

Предимства, които получаваме, когато владеем чужди езици, са например развиване на краткосрочната и дългосрочната памет, по-добри логически разсъждения, по-лесно интерпретиране на информация, както и по-лесно извършване на повече от едно действие едновременно.

Тези сведения са най-често срещани при хора, които владеят, но също и практикуват чуждия език, който знаят.

 
как помага ученето на чужди езици - психолози разкриват
 

Мозъкът има нужда от постоянни упражнения – факт или мит?

Мозъкът е мускул, и както всеки друг в нашето тяло, той изисква “тренировки” и полагане на усилия, за да го “поддържаме във форма”. Освен, че хората практикуващи чужди езици могат да се похвалят с много добра памет, те също така могат да бъдат и по-добри в говоренето. По-осъзнати са. Когато искаме да сформираме изречение на майчин език ние практически не се замисляме. Всичко става автоматично и леко – мозъкът е толкова свикнал да “намира” търсената информация. Това не е точно така когато говорим или пишем на чужд език обаче. Ако човек съставя изречение на чужд език е много по-съсредоточен в словореда и избора си на думи. Тогава всъщност мисловният му процес се засилва и става по-пластичен и започва да “търси” нужните думи. Разбира се хората, които често практикуват чужда реч, успяват да се справят с това упражнение много бързо.

Тренирането на мозъка допринася за предпазване от Алцхаймер и деменция, според някои учени. Изследванията даже сочат, че колкото повече езика знае човек, толкова повече се намалява и шансът за развитие на някоя от тези болести.

 

Как помага ученето на чужд език всъщност?

Полиглотите най-често забелязват детайлите. Данни на изследване от испанския университет Pompeu Fabra разкриват, че хората, които знаят два или повече езика всъщност са много по-наблюдателни относно заобикалящите ги неща. Те по-лесно отсяват фалшиви от истински новини, маловажна от важна информация и т.н. Мозъкът им сякаш работи на друга “честота”.

Подсъзнателно познаването на чужди езици помага и за вземане на решения. Смята се, че знаещите повече от два езика могат да вземат по-адекватни и бързи решения. Това може би се дължи на постоянното трениране на мозъка да подбере бързо и стриктно най-добрата дума, с която човек иска да възпроизведе мислите си на глас.

Мислим, че отговорихме на Вашия въпрос дали и как помага ученето на чужди езици. Този вид занимание е възлово за изграждането на много от човешките умения и способности. Помага ни дори и без да разбираме. Не само, че успяваме да си намерим новата мечтана работа, да разговаряме с чужденци или да пътуваме по-леко, но и ни развива като личности.

 

ученето на чужди езици ни развива

 

Струва ли си да научим нов чужд език?

Много хора се колебаят дали си струва да изучават нов език с въпрос като “Не е ли вече късно..?”.
Обратно на многото вярвания, ние гарантираме, че никога не е късно да научите чужд език. Да, може на децата да им е по-лесно да запомнят чуждите думи, но дори и възрастен човек може да се справи с това приключение, просто с малко повече търпение.
И да, струва си – инвестицията в самите нас е с нас-голяма възвръщаемост.

В Учебен център Инфо България – град Варна се предлагат курсове и уроци на чужд език за всяка възраст. Имате избор между едни от най-предпочитаните и практични езици, както и възможност да съобразите часовете на уроците с Вашия личен график. Много важно за изучаването на език е точно гъвкавостта на учебните занятия, за да се чувствате по-спокойни. Друг важен елемент е наистина опитния учител, който да има индивидуален подход към академичните нужди на всеки курсист. Точно на това залагаме и ние от Учебен център Инфо България в своята практика.

Предлагаме езиково обучение с избор от английски, немски, испански и руски език. Курсовете ни са подходящи за всеки – деца, младежи и възрастни. Наша цел е всеки курсист да се чувства на мястото си, да учи в комфортна обстановка, да усеща помощта на своя учител, а в края на обучението си да прилага научения чужд език свободно и на практика. Заповядайте при нас и започнете своето езиково обучение!

 

курсисти учат чужд език
 

Интересувате се от АНГЛИЙСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по английски език.
Интересувате се от НЕМСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по немски език.
Интересувате се от ИСПАНСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по испански език.
Интересувате се от РУСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по руски език.

 

Вижте всички започващи курсове в учебния център от ТУК.

Можете да ни последвате и в социалните медии, за да виждате актуална информация – FACEBOOK и INSTAGRAM.

Сподели: