fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

За колко време се учи английски език или друг чужд език? Бързо ли става?

 

Питали ли сте се – „За колко време се учи английски език (или друг чужд език) ?“, „Колко време ще ми е необходимо да отделям на месец или седмица, за да го знам и използвам ?“. Дали ще ви стигнат 30 дни, за да го научите, 8 седмици или пък ще са Ви нужни 5 години? Това е често срещан въпрос при много курсисти. Не се притеснявайте, днес ще Ви обясним точно колко време би Ви отнело да научите английски език, ако започвате от нулата. Всичко което прочетете тук се отнася и за други чужди езици като немски език, испански език или руски език. Вижте повече в статията.

Вие сте начинаещ, който за пръв път се сблъсква с английски език, но сте мотивирани да го научите? Това е чудесна новина. В днешно време английският е задължителен, ако искате да сте конкурентоспособни, но дори и в ежедневни случки. Като за начало Ви предлагаме най-добрият метод за учене на език – да посещавате курсове. Така учител ще може да Ви наблюдава, да Ви обучава и да Ви показва грешките по пътя към научаването на този не толкова сложен език.

 
мъж с книги и часовник учи английски
 

Как протича процесът?

Нека разгледаме колко време реално отнема изучаването на английски език. Уточняваме, че според Европейската езикова рамка нивата на чуждоезиково знание се разпределят така – А1 (начинаещо ниво), А2 (леко напреднало ниво), B1 (средно напреднало ниво), B2 (напреднало ниво) и C1 (много напреднало ниво, знаете езика горе долу като майчин). Да кажем, че започвате от самото начало – това означава, че Ви трябва курс по английски език за ниво А1.

Да разгледаме следната ситуация – решавате да изучавате английски език например по 4 астрономически часа на седмица (6 учебни часа по 40 мин), което е съвсем нормално като заетост и посещаване на курсове. За месец ще успявате да учите средно по 16 астрономически часа (24 учебни часа). В нашия учебен център необходимите часове, за да получите сертификат, който реално да отговаря на знанията Ви, са 120 учебни часа или 80 астрономически, както и взет финален изпит. Това означава, че след около 5 месеца труд ще можете да се похвалите със сертификат за преминато ниво А1.

Процесът реално, не е бавен. Разбира се, ако карате интензивен курс по 6 астрономически (9 учебни) часа седмично, още след 3 месеца ще можете да отидете на финален изпит и да получите своя сертификат.

 
за колко време се учи английски език, жена учи английски
 

Колко време общо отнема?

За всички нива след това важи същото – след 3 до 5 месеца ще можете да имате преминато ниво А2. Още толкова за B1, B2 и C1. Естествено, няма нужда да преминавате през цялата пътека и не е задължително вземането на ниво C1. Всъщност малко хора се нуждаят от толкова високо ниво. Масово за работа се изисква B1 или B2. Все пак, ако решите да вземете цялата пътека до ниво C1, то общо ще са ви нужни около 15 месеца (1 година и 3 месеца) при интензивни курсове. Ако карате стандартни курсове – около 25 месеца (2 години и 1 месец). Следователно за ниво B2 е нужно 1 година при интензивно обучение в курс и 1 година и 8 месеца при стандартно изучаване.

Тази продължителност не включва почивки, от които може да се нуждаете отвреме навреме между отделни нива, което е съвсем нормално. Всичко описано до тук важи както за групови курсове по английски език, така и за останалите езици, които предлагаме в Учебен център Инфо България.

 

Заслужава ли си?

Смятаме, че напълно си заслужава инвестирането на 1-2 години, за да обогатите знанията си. Познаването на чужди езици е от голямо значение и може да Ви помогне в много ситуации.

Заповядайте при нас и започнете това приключение. Инвестицията в самите Вас е с най-голяма възвръщаемост!

Ние от Учебен център Инфо България – град Варна предлагаме курсове и уроци по английски, немски, испански и руски – това са сред най-търсените чужди езици на пазара. Графиците ни са разнообразни, за да имате възможност да изберете най-подходящия за Вас. Освен групови обучения предлагаме и индивидуални, както и онлайн уроци. Работим по съвременни обучителни системи и използваме интерактивни дигитални дъски. Можем да твърдим, че с нас работят едни от най-добрите учители в град Варна. Очакваме Ви!

Интересувате се от АНГЛИЙСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по английски език.
Интересувате се от НЕМСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по немски език.
Интересувате се от ИСПАНСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по испански език.
Интересувате се от РУСКИ език? – вижте всичко за нашите курсове по руски език.

 

Вижте всички започващи курсове в учебния център от ТУК.

Можете да ни последвате и в социалните медии, за да виждате актуална информация – FACEBOOK и INSTAGRAM.

Сподели: