fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Важно ли е да притежавам сертификат за владеене на чужд език?

 

Важно ли е да притежавам сертификат за владеене на чужд език – това е въпросът, който Ви доведе тук, нали? На правилното място сте! В следващите няколко минутки ще Ви запознаем със сертификата като документ, ползите от това да имате удостоверение и ще Ви кажем как да се сдобиете с такъв. Прочетете статията до края, за да разберете повече!

Вече знаете някакъв чужд език или се чудите дали да започнете да учите такъв. Не се чудете! Няма нищо по-хубаво от това да обогатите знанията си. След като вече сте отделили време, за да научите дадения език, независимо от нивото до което сте стигнали, е добре да си изкарате и сертификат, което да го потвърждава.

Има само ползи от това да притежавате официален документ за владеенето на език. В тази статия ще Ви представим някои от тези предимства, а в края на статията вече няма да се колебаете дали да си изкарате сертификат.

 

Какво представлява сертификатът за чужд език?

 

Какво точно представлява удостоверението за владеене на език, различен от майчиния? Това е документ, валидиращ знанията Ви по този език. Той доказва определено ниво на познанията Ви и се издава след преминаване на тест, който проверява съответните знания. При достигане на определени точки успеваемост Вие се сдобивате с поименен сертификат, който да докаже, че можете да говорите, четете, пишете и разбирате езика на нивото, което сте изучавали.

Относно нивата – те са 6 на брой, според Европейската езикова рамка:

  • Ниските, наричани още начални или начинаещи нива, са А1 и А2; Те са пъривте етапи при опознаване на един език и осигуряват стабилна основа, на която да стъпите.
  • Междинните нива са B1 и B2;
  • Високите нива са C1 и C2.

Ако притежавате документ за B1/B2 ниво, то това означава, че познавате езика на работно ниво, а с C1/C2 ниво доказвате, че знаете и използвате този език наистина перфектно.
Никога не е късно да започнете нещо от начало, или пък да се усъвършенствате и продължите да учите, ако се намирате някъде посредата.
Добрите езикови познания винаги ще се ценят и търсят.

 

Предимствата от това да имаш документ валидиращ знанията ти:

 

Много и най-различни са предимствата на това да притежавате официално удостоверение за владеенето на чуждестранен език. Ето какви са те:

  • Кандидатстване за различни стипендии, чуждестранни университети или Еразъм обмени;
  • Повече одобрени кандидатури за работа. Бонус е, ако споменете още в автобиографията си, че притежавате такъв сертификат и прикачите/изпратите снимка. Така ще можете да докажете на работодателя още преди да бъдете извикани за интервю, че сте сертифицирани. Езикът винаги се цени!
  • Ще можете да ходите на командировки или обучения в чужбина.

А какво да кажем за пътуването в чужбина? Ще се чувствате просто спокойни, няма да изпадате в неловки ситуации и навсякъде ще се чувствате като у дома си. Ще имате възможността по-лесно да се потапяте в културата на различните народи, да завързвате приятелства и да обменяте житейски опит.

 

Как мога да си изкарам сертификат за чужд език?

 

Самото учене на език и сдобиването със сертификат може да бъде лично предизвикателство и още едно доказателство, че можете да се справите с всичко!

Ние, в Учебен център Инфо България, предлагаме курсове по английски, немски, руски и испански, както и езикови курсове за деца. Към всяко преминато ниво получавате безплатен сертификат.
А за всеки, който вече знае някой от четирите гореизброени езика – предлагаме и само тест за издаване на сертификат, важащ за целия Европейски съюз.
Допълнително нашият учебен център предлага и подготовка за признатият в цял свят сертификат на Кеймбридж.
Вижте всички започващите групи тук.

 

Да си изкарам ли удостоверение, за да докажа, че знам чужд език?

 

Ако знаете чужд език – изкарайте си сертификат, независимо от нивото на което сте. Да, важно е!
Ако не знаете език – учете, усъвършенствайте се, няма по-ценно от знанията! При ученето на чужд език си отваряте безброй врати, а ако всичко това е потвърдено и чрез официален документ – Вие гарантирате още по-лесно придобитите знания.

Ако човек изпразни кесията си в главата си, никой няма да може да му отнеме парите. Инвестицията в знания винаги е с най-добра лихва.” – Бенджамин Франклин.

 

Ако тази статия ви е била интересна и полезна, може да посетите нашия блог за още информация.

Последвайте ни в социалните ни мрежи:
http://www.facebook.com/infobulgaria/
https://www.instagram.com/infobulgaria/

Сподели: