fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Търсите най-лесният начин за учене на английски? Ето някои удобни хитринки от нас!

 Независимо дали сте ученик, студент или работещ човек, най-лесният начин за учене на английски включва любопитство и няколко нетрадиционни метода за впускане в английския език.  

Бъдете млади в ученето:

 Независимо на колко сте (или на колко се чувствате) можете да взаимствате младежкия трик при научаването на нов език, а именно – разбиване на новите сложни думички и изречения на детски варианти. Това може да включва дори ползването на книжки и филмчета на английски, които също можете да представите и на децата си. Това е един от най-лесните начини за учене на английски, особено когато сте заети и с други дейности и се чувствате притиснат от времето.  

Сменете езика на мобилните си устройства:

 Всеки от нас притежава поне един смартфон, компютър, таблет, смарт часовник и още куп други „умни“ устройства. Всяка такава джаджа се управлява чрез диплей настроен на различни езици. Улеснете Вашето учене на английски като промените менюто поне на телефона си – неусетно ще започнете да знаете кое какво означава. Отново, леснодостъпен начин за научаване на английски дори в забързан начин на живот.  

Ползвайте визуалната си памет:

 Най-лесният начин за учене на английски думи е когато те са постоянно пред очите Ви. Затруднявате се със запомнянето на думи от ежедневието – хванете речника под ръка и именувайте всеки предмет или действие със стикер на английски. По този начин всеки път когато ги видите ще затвърждавате новите си знания.  

Потопете се в Холивуд:

 Несъмнено, всеки от нас си има любим филм – и много често този филм е именно на английски език. Слушането и четенето на английска реч посредством увлекателното гледане на филми е лесен начин за учене на английски без особени усилия. Опитвайте се да разберете какво си казват героите, а ако не успявате в началото – помогнете си като погледнете и субтитрите.  

Намерете си група:

 Доказано е, че човек се адаптира отлично към средата си – защо не тази среда да бъде на английски? Груповите занимания, разговори и дори само слушане на английски са много полезни за развиването на езикови умения. Още повече, ако имате на разположение човек владеещ езика перфектно (например учител), групата се превръща в машина за лесно учене на английски. Ако търсите курсове по английски, може да разгледате нашите започващи групи, които са присъствени и онлайн.

Прилагайте приложенията:

 Мобилните приложения са едни от най-модерните, най-достъпните и най-лесните начини за учене на английски език. Буквално ще разполагате с мобилна енциклопедия посветена на езика. Там ще тренирате писането, четенето, разбирането и слушането на езика по удобен за Вас начин. На разположение са десетки такива приложения, потърсете ги – но на английски, разбира се !

Сподели: