fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Задавате си въпроса: „Как да науча лесен английски бързо?“

Ние Ви предлагаме 20 безценни съвета, в отговор на въпроса: „Как да науча английски бързо и лесно?“, които ще превърнат учебния процес в забавен, интересен и увлекателен.


1.Запишете се на курс по английски език

Запишете се на курс по английски език!  Ученето в група безсъмнено е един от най-ефективните методи за научаване на чужд език. Възможността да общувате с квалифициран учител Ви гарантира сигурни знания и правилно произношение, повишава Вашата мотивация и желание за успех.

 

2. НЕ се страхувайте

Всички хора правим грешки! Не се страхувайте да говорите на английски език, бъдете уверени и спокойни, това е просто психологическа нагласа, която трябва да преодолеете.
 

3. Заобиколете се с английски език

Възползвайте се от предимствата на съвременният свят и се потопете в дълбините на езика- гледайте филм без субтитри, слушайте музика, подкастове, четете статии и книги, променете езика на телефона си.
 

4. Поставете си краткосрочни цели

Чували ли сте, че силата на малките крачки води до голям успех? Поставете си цели, които да са точни, кратки и ясни. Така ще изградите устойчиви навици и малко по малко ще постигнете това, което желаете.
 

5. Поставете си дългосрочни цели

Дефинирайте си цели, към които се стремите в дългосрочен план- придобиване на сертификат, свободно говорене на английски език, учене, работа или стаж в чужбина…
 

6. Мислете на английски език

Не превеждайте изречения дума по дума от български на английски. Това може да ви изиграе лоша шега. Всеки език има своя логика и структура, специфична лексика, правила и изключения.
 

7. Слушайте внимателно човека срещу Вас

Не забравяйте, че отговорът почти винаги се крие във въпроса. Причината за това е, че въпросителните изречения в английския език са огледални. Например: „Does she…?”; „Has he…?”; „Is it…?“, съответно Вие трябва да отговорите: „Yes, she does.“; „Yes, he has.“; „Yes, it is“.
 
 

8. Направете си план – кога и колко ще учите

Преценете в коя част от деня и по колко часа на ден Ви е най-удобно и ползотворно да учите- рано сутрин, късно вечер, преди или след работа. По този начин осигурявате време на психиката ви да се пренастрои и подготви за нови знания.


9. Златно правило за лесен английски: 45 минути учене – 15 минути почивка

Учете с часове без да спрете? В главата ви е пълна каша? Не се претоварвайте!
Вашият ум също се нуждае от почивка.


10. Останете вдъхновени

Не се отказвайте пред предизвикателствата на езика. Останете мотивирани докрай! Всяка научена дума е малка крачка към успеха.
 

11. Изтеглете българо – английски речник на телефона си

Не можете да се сетите някоя дума и това не Ви дава мира? Благодарение на технологиите вече имате мини речник в джоба ви. Потърсете дадената дума в приложението на телефона си и така ще я запомните по-лесно за следващия път.
 

12. Осигурете си спокойна и приятна атмосфера за учене

Тихо и спокойно място, с чаша кафе/чай и учебниците по английски език, защо не? Бъдете максимално концентрирани и фокусирани, не позволявайте социалните мрежи да нарушат тази идилия.
 

13. Изградете свой метод на учене

Чрез различни схеми, асоциации и рисунки можете да запомните по-бързо новите думи, правила, идиоми…Включете ги в изречения или конкретни ситуации.
 

14. Използвайте цветни маркери/химикали

Освен, че ще предадете „живот“ във Вашите тетрадки, човешкият мозък възприема и запомня цветовете много по-лесно.
 

15. Помогнете на своята памет

Систематизирайте Вашата тетрадка. Тя е огледало на отговорността и отдадеността, с която подхождате към езика. Един чудесен начин да направите това е да отделете последните страници само за правила или да записвате изключенията с червено на корицата. Вариантите са много. Също така не забравяйте, че изчерпателният и подреден план е за предпочитане, той ще Ви помогне да се ориентирате по-бързо при преговаряне.
 

16. Преговаряйте често

10-15 минути преди лягане са напълно достатъчни да затвърдите новите знания и опресните старите.
 

17. Наименувайте предметите у дома

Облепете с бележки предметите у дома, в колата или в офиса, с английския им превод. Така следващият път, когато погледнете огледалото, масата или кафемашината ще „виждате“ също и написаната дума. Гарантираме Ви, че тази хитринка „работи“ категорично.
 

18. Забавен трик за лесен английски

Ученето на нови думи се превръща в дълъг, отегчителен и досаден процес? Това може да се промени! Вземете малко листче хартия и запишете на него думите, които ви „мъчат“ с часове. От едната страна ги напишете на английски, от другата-на български. Сгънете листчето и го поставете в джоба на вашата дреха. Всеки път когато бръкнете във вашия джоб, изваждайте и малкото листче. Ако е страната с български превод- казвате думите на английски, ако е с английски – превеждате на български.
 

19. Награждавайте се

съвети за лесен английски

 

Какво ще кажете за парченце шоколад или кратка разходка след всеки научен урок? Така ще имате стимул да изпълнете бързо поставените задачи до следващата награда.
 

20. Повтаряйте на глас

 
Замисляли сте се защо родителите повтарят на децата една дума по 100 пъти? Точно така, за да я научат. Но докато малкото дете не опита на глас да повтори дадената дума, то едва ли ще я запомни. Същото е и с ученето на чужд език. Повторението на ум води до големи грешки в произношението. Затова когато изписвате дадена дума, едновременно с това я произнасяйте на глас. По този начин ще чувате сами Вашето произношение и неточностите ще са минимални.
 
Английският език е навсякъде около нас, в която и точка на света да се намираме. Необходимостта от знанието му е належаща, а за най-бърз и ефективен метод се смятат курсовете по английски език. Учебен център ИНФО БЪЛГАРИЯ ще Ви помогне в това начинание. Тук можете да намерете информация за скоро започващи курсове….

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ предлага езикови обучения по едни от най-търсените езици в света. Отличаваме се с висококачествено обучение и напълно достъпни цени!

 
Ако статията „20 безценни съвета как да науча английски бързо и лесно?“  Ви е била полезна и интересна, прочетете още тук…

Може да ни последвате и във Facebook и Instagram за допълнително съдържание.

Сподели: