fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Интерактивни и съвременни методи на обучение в Учебен център Инфо България

 

Изключително щастливи сме да съобщим, че в Учебен център Инфо България вече разполагаме с най-съвременната технология за обучение. Това са новите ни интерактивни дъски с тъч скрийн и голяма гама от функции. Те ще ни позволят още по-интерактивно езиково обучение, поднесено по интересен начин в крак с времето, в което живеем.

интерактивна дъска, начален екран

На 18.10.2023 г. монтирахме първата ни интерактивна дъска, като по този начин дадохме началото на проект, който подготвяме от месеци. В този план сме заложили поетапната замяна на нормалните ни бели дъски с нови – интерактивни. Те ще позволят още по-гъвкавото и иновативно обучение на нашите курсисти. Учителите ще могат по-лесно да водят уроците си и да представят учебния материал по нови начини.

тъч скрийн дъска за писане

Интерактивните дъски-монитори позволяват писане директно върху тях чрез тъч скрийн с помощта на писец, който прилича на химикал. Функции, които имат новите дъски са: рисуване на геометрични фигури, избор и промяна на цветове, рисуване и преместване на обекти (текст, фигури и т.н.) по дъската. Също така увеличаване или намаляне на обектите – по подобие на всяко устройство с тъч скрийн, изтриване на текст чрез задраскване (наподобяващо писане в тетрадка) и още.

писане върху интерактивната дъска

рисуване на фигури и обекти
След като е изписана дадена “страница” на дъската, тя може да бъде споделена като PDF или с QR код, което ни позволява при желание да запазим написаните неща по дъската много лесно. Също така, ако преподавателят иска да изтрие всичко и да започне нов урок, това става много лесно. Чрез натискане само на един бутон и потвърждение, дъската се изтрива сама. Това отново спестява време и може да се премине към писане на нови упражнения много бързо!

Вярваме, че новите интерактивни дъски ще предложат на малки и големи курсисти още по-интерактивно езиково обучение, съчетаващо съвременни технологии. Учители и курсисти в Учебен център Инфо България вече използват и се радват на новите дъски. Радваме се и ние, че успяваме да развиваме качеството на предлаганото обучение в езиковата ни школа, както и да предлагаме най-модерните методи за обучение в момента.
 

→ Изгледайте краткото видео-представяне на дъската, което качихме в нашия Youtube канал от ТУК.

 

Можете да ни последвате и в социалните медии, за да виждате актуална информация – FACEBOOK и INSTAGRAM.

Вижте всички започващи курсове в учебния център от ТУК.

Сподели: