fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Защо е необходимо да учим чужд език? През последните две десетилетия страните в света стават все по-взаимозависими, а новите технологии премахват границите. По тази и ред други причини изучаването на чужд език е по-необходимо от всякога за свързване с останалия свят и за изграждане на едно образовано общество.

Ето и причините, които според нас ще ви дадат отговор на въпроса: Защо е необходимо да учим чужд език?

Те ще ви мотивират да потърсите езикови курсове в град Варна, където можете да избирате между английски език, немски език, испански език, руски език и други.

Ще започнем с по – личните мотиви. На първо място ще можете да разширите кръга си от познати с чужденци, а това определено ще ви обогати и разнообрази. Освен това ще имате достъп до  чуждестранна литература, телевизия, филми и радио. Изучаването на езици ще ви помогне да разбирате собствения си език по-добре и ще ви направи по-отворени към света и хората като цяло.

Важно е да отбележим, че ученето на нов език развива паметта и аналитичното мислене на хората. Освен от физически упражнения, ние имаме нужда и от фитнес и на интелекта. По този начин мозъкът се поддържа активен, а това предпазва от деменция.
 

Голям процент от младите хора, които се записват на езикови курсове, споделят, че възнамеряват да учат в чужбина, а това си е сериозна цел.

Независимо дали ще запишете английски, немски, испански, руски или някакъв друг език, пред вас ще се открият неподозирани възможности за професионална реализация. За бизнеса е от съществено значение да се развива и поддържа силна позиция в световната икономика. За целта е необходимо да се разбира психологията и езика на чуждестранните клиенти. Повечето компании търсят кандидати с чуждоезикови умения. Ако вече работите, владеенето на чужд език може да ви помогне да получите професионално признание, повишение или желаната позиция. За работодателите пък езикът отваря врати за полезни партньорства и нови бизнес възможности. Разбира се работодател, който владее английски, немски или някакъв друг език, е пример за своите служители, а това ги мотивира и те да учат.

С развитието на технологиите днес многоезичието предоставя много голяма свобода на хората, които не желаят да се обвързват с физическо работно място. Такива привилегии имат хората, които работят на принципа „remote work”. Служителите могат да работят от вкъщи за фирма, която се намира през океана например. На подобен принцип е и работата на свободна практика. И двата иновативни принципа в бизнеса изискват владеенето на най-малкото на английски език и дават пълна времева, пространствена и финансова свобода.
 

Ученето на езици може да предложи уникално преживяване и за пътуващите.

учебен център инфо българия предлага обучение по чужди езициЕзикът улеснява  откриването на интересни места за посещение. Лесно уреждане на жизненоважни неща като хотел за нощуване и поръчването на храна. Онези, които говорят езика на местните успяват да се докоснат по-задълбочено до културата на страната. Контактуват с хората по-свободно, създават с удоволствие нови приятелства и си прекарват много по-забавно.

За да превърнем света в едно по-добро място за живеене, е необходимо да общуваме помежду си свободно без езикови бариери. Жизнено необходимо е да се изучават чужди езици на всяка възраст. Правителствата, здравните служби, образованието, международният бизнес, международните агенции за социално подпомагане и много други обекти отчаяно се нуждаят от двуезичен и многоезичен персонал.
 
Надяваме се да сме успели да ви мотивираме и да потърсите езикови курсове в град Варна. Както вече споменахме изборът е голям – английски език , немски език, испански език, руски език и много други езици, всеки от които може само да ви обогати.

Ние от учебен център “Инфо България” винаги се стремим да предоставим най-доброто езиково обучение на нашите клиенти. Ако сте решили да изучавате чужд език не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси.

 

Сподели: