fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Питате се защо е хубаво да започнете да учите чужд език? Имаме 7 причини за Вас, които ще Ви докажат, че ученето на език не е само лично постижение, а е полезно и за стимулиране на мозъка, да Ви развива и дори да промени възприятията Ви. В днешни дни е не само полезно, но и вече наложително да знаем и говорим чужд език. Всеки пътува, някои заживяват на ново място, националностите се смесват. Комуникацията с чужденци може да е ключова за Вашето развитие. Въпреки това често отлагаме плановете да започнем да учим нов език поради липса на време или мотивация. Тази статия цели да Ви докаже, че това не трябва да се отлага повече!
 
Нека започнем със 7 причини да започнете да учите чужд език, според Учебен център Инфо България:
 

1. Кариерно развитие

Не е тайна, че ако знаете поне един език различен от майчиния е по-вероятно да намерите работа, която да е с по-добро заплащане. Колкото повече езици може да говорите (от тези които са най-търсени на пазара), толкова повече ще се откроите, в сравнение с колеги, които не знаят чужд език. Все по-често в обявите за работни позиции виждаме, че се търсят хора с немски, испански, френски, а английският е почти задължително предимство при кандидатстване. Можем да наречем ученето на език “трамплин за успешна кариера”.
 

2. Допринася за здравето

Изучаването на нови езици е съпроводено с много учене на думи, запаметяване на граматически изисквания, особености и т.н. Цялата тази гимнастика на ума допринася изключително много за по-добрата памет, възможност за по-бързо научаване на нови неща, вземането на решения и като цяло мозъкът се тренира да мисли и възприема по-бързо. Ученето на език помага и за развиване на психиката, а според изследване от University College London, изучаването на езици намалява шанса да развием заболявания като Алцхаймер и деменция.
 

3. Създаване на нови приятелства

При записването на курс в група ще имате възможността да се срещнете с други хора с интерес като Вашия. Това е възможност за създаване на още нови приятелства и трениране на усвоения материал с другарче на Вашето ниво. Разбира се, след време, когато знаете езика още по-добре ще имате възможността да завързвате разговори и приятелства и с чужденци.
 

4. Живот, работа или учене в чужбина

Ако започнете да учите чужд език още сега ще имате шанса след време, при желание или ако се налага, да се преместите на ново място в чужбина, независимо дали отивате, за да учите или, за да работите там. Езикът е оръжие, което винаги е с Вас и никой не може да Ви отнеме!
 

5. По-голяма самоувереност

Изучаването на чужд език значи и напускане на зоната Ви на комфорт. Всеки прави грешки, но щом човек е решил да започне изучаването на изцяло непознат език за него, то това може да доведе единствено до ползи. С времето всеки “новак” в изучаването на даден чужд език ще започне да запомня по-бързо думите, звуците, различията и ще усети как този език вече започва да става познат за него. Тук идва удовлетворението от процеса – виждате, че има смисъл от уроци. Успехите ще засилят мотивацията Ви за учене на чужд език и в даден момент ще сте самоуверени да го говорите. Хората около вас ще започнат да се впечатляват от куража Ви да започнете такъв проект, който реално е инвестиция в самите Вас. Следващите начинания, с които се захванете вече няма да изглеждат недостижими.
 

6. По-интересни пътувания

Отидете ли на екскурзия в страна, чиито език познавате и говорите, то вие ще се чувствате като в свои води. Вече ще може да разбирате, да отговаряте, да питате и да не се загубвате! Какво по-хубаво от това да се чувстваме като у дома си навсякъде по света. Ще разберете по-дълбоко културата на местните след провеждане на няколко разговора, а в края ще сте много по-удовлетворени от пътуването.
 

7. Четене на оригиналната литература

Това би се харесало на тези, които са влюбени в книгите! Ако учите чужд език и си имате любим чуждестранен автор,то съвсем скоро ще успявате да се насладите на думите му така както той е искал да ги напише. Вместо преводи ще можете да вземете оригиналните произведения на автора и да влезете в мислите му.
 

За тези 7 важни причини да започнете да учите чужд език се сещаме ние. Сигурни сме, че Ви хрумват и други.
 
А ние можем да Ви пожелаем винаги да се стремите към по-високи цели и да си създавате мотивация сами. Никога не е късно да научите нещо ново или да се усъвършенствате.
 
Учебен център Инфо България вече 13 години успешно подготвя курсисти на всички нива по езиците английски, немски, испански и руски. Предлагаме курсове за деца, младежи и възрастни. Групите ни са с различни графици, за да може всеки да намери удобно за себе си време за учене. Имаме вечерни, следобедни, сутрешни и съботно-неделни групи. Ако вече сте изучавали даден език можем да Ви изпратим безплатен тест за определяне на ниво, а после да Ви предложим най-подходящата група за Вас. Стоим зад думите си, че работим с висококвалифицирани учители с опит и се стараем да предлагаме качествени езикови обучения по чужд език на достъпни цени без аналог в града. В края на обучението ще Ви издадем безплатен сертификат, който да удостоверява владеенето на езика на определено ниво.
 
Последвайте ни във Instagram и Facebook за още и различно съдържание.
Вижте и други наши статии в нашия Блог.

Сподели: