fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

Искаш да обиколиш света или да си намериш нова работа? Ако пътуването и развитието в кариерен и личен план са част от твоите цели, то английският език е неизменна част от нужните ти умения. Да владееш добре английски език е важно в много случаи. Затова тук ще изброим 10 причини да се запишеш на курс по английски език.

Лесно е да се види колко важен е станал английският език в целия свят. Да си поръчаш кафе, такси, да се настаниш в хотел в чужда страна са все неща, които се случват лесно, ако знаеш английски, дори да не е национален език в дадената държава. Става ли въпрос за международни бизнес срещи или учене в чуждестранен университет, отново английският е задължителен.

Ако все още се чудиш дали да се запишеш на курс по английски език, ето 10 причини:

1. Английският е глобален език.

Английският език е най- разпространеният език в света. Един от петима души говори или поне разбира английски. Има повече от 400 милиона души, за които това е майчин език. Също така, английският е официален или най- говорим език в над 50 държави. Дори в послените няколко десетилетия китайски, испански, френски и дори руски и немски да се говорят от все повече хора, английският все още е предпочитан за международни бизнес срещи.

2. Търсиш нова работа.

Нужно ли е да споменаваме, че вече повечето работодатели изискват английски като задължителен и търсенето започва от езиците, които знаеш, освен английски?

Английският е езикът на науката, авиацията, дигиталното пространство, туризма и още много сфери. Да владееш английски увеличава в много пъти шанса ти да намериш нова работа било то в твоята или чужда държава.

3. Нови запознанства.

Английският е официален език в 53 страни. Представи си с колко хора е възможно да контактуваш, ако владееш езика. Един път научил английски език на поне разговорно ниво, това ще премахне езиковата ти бариера и ще можеш да общуваш с хора от целия свят.

4. Достъп до научни трудове.

В последния век, броят на научни трудове, написани на английски език, започна да надвишава броя на тези, написани на родния език на изследователя. В Холандия например, съотношението е изненадващо 40 към 1. Поради тази причина, владеенето на английски език е основополагащо за работещите в научната сфера.

5. Английският е езикът на медиите.

Заради известността на Холивуд в глобален аспект, огромно количество филми, ТВ предавания и песни са на английски език. Ако го научиш и ти, ще можеш да се наслаждаваш на любимите си книги, песни, филми и предавания без да имаш нужда от субтитри и преводи.

6. Английският език е езикът на Интернет!

Не бъди от хората, които се оплакват, че всичко е на английски. Случвало ли ти се е да скролваш и да попаднеш на интервю на живо на някой българин с чужденец, което е на английски език? В този случай, няма как да разчиташ на субтитри, защото се случва в социалните медии на живо.

А имало ли е случай, в който търсиш в Интернет информация на дадена тема, но от един резултат на друг, така и не я откриваш. Това е, защото голямо количество от информация може да се открие на английски, но не винаги на родния език.

А какво се случва, когато искаш да използваш някой софтуер, но менюто е на английски и няма превод на български или друг език, който знаеш?

Ето още няколко причини да избегнеш тези и много други ситуации, като се запишеш на курс по английски, за да браузваш в Нета без повече проблеми.

7. Обичаш да пътуваш, нали?куфар със забележителности от Лондон

От намиране на хотел и резервиране на самолетни билети до настаняването и разходките в непозната дестинация, английският ще бъде най- добрият ти приятел, с когото да вървиш под ръка. Дори някой от хората, с които се наложи да общуваш, да не знае добре английски, то ще се намери някой наблизо, който владее езика.

8. Развитие в сферата на бизнеса.

Дали си собственик на бизнес, студент или служител, английският е неизбежен в бизнес света. Той се смята за най- важния бизнес език, защото е основен в Съединените Щати, Англия, Канада, Индия и Южна Африка.

9. Можеш да учиш в цял свят.

Тъй като английският се говори в толкова много държави, има хиляди училища и университети по света, които предлагат обучение на английски. Ако владееш английски език, ще можеш да избираш от множество възможности, които пасват на нуждите и интересите ти.

10. Култури!

Доброто владеене на английски език ще ти отвори достъп до хиляди филми, песни, и литература от цял свят. Много книги се превеждат на английски език. Общуването с хора от други националности е още нещо, което ще те обогати като личност.

Зареди се с мотивация, отърси се от всичките си предрасъдъци и причини в главата си за това защо не можеш и просто започни! Приеми го като приключение, което ще отвори врати от целия свят за теб, ще те обогати и ще ти помогне да постигнеш целите си. Започни още сега и се запиши на курс по английски език без да му мислиш и без да отлагаш повече! Най- добрият момент да започнеш ново начинание е още сега!

Ние от учебен център “Инфо България” винаги се стремим да предоставим най-доброто езиково обучение на нашите клиенти. Ако сте решили да изучавате английски език, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси.

Сподели: