fbpx

УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ИНФО БЪЛГАРИЯ
Вашата езикова школа в град Варна !

ЗА ВРЪЗКА С ЕКИПА НИ
0877 999 153 / 052 825 720
Варна, бул. "Вл. Варненчик" 11, ет.1
(до централна поща)

През последните години популярността на руския език бе изместена от други езици, като английски и немски език. Може би, си мислите, че е късно да започнете да учите руски и да си служите с други езици е достатъчно или по-важно. Или все още се чудите дали си заслужава това начинание. В тази статия, ще Ви дадем 10 причини, да започнете да учите руски език. Ако все още търсите вдъхновение, ето защо е важно да знаете руски език.

Руският е един от най-говорените езици в света

Руски език владеят 258 милиона хора по света и е майчин за над 150 милиона. Той е най-влиятелният език след английски, мандарин, френски, испански и арабски език, и е един от шестте официални езика на Организацията на обединените нации (ООН).

Най-популярният славянски език

Разбира се, че се говори в Русия, но също и в Беларус, Украйна, Узбекистан, Киргизстан, Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Латвия, Литва, Естония и Израел. Разпространен е в много от източноевропейските държави. Тези факти поставят руския език, като най-популярен сред славянските езици, част, от които е и българският.

Русия е най-голямата държава в света

Русия се нарежда на първо място по големина в света, със своите 17 098 242 km². Това я прави два пъти по-голяма от Съединените щати и Китай и 1,7 пъти по-голяма от Канада. През Русия преминават цели 11 часови зони. Само си представете колко много има за разглеждане в тази безкрайна страна. В нея има цели 28 обекта, част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ако досега не сте планували пътуване до Русия, то най-вероятно в момента Ви е дошла тази идея. Затова, ние смятаме, че това е чудесна причина да се запишете на курс по руски език още сега, за да бъде пътуването Ви безпроблемно и по – пълноценно.

Английският не е разпространен в Русия

Колкото и много хора да говорят английски език в цял свят, Русия се нарежда с най-нисък процент на хора, владеещи английски. Само 5% си служат с езика, а в повечето руски градове, почти няма да откриеш знаци, написани на латиница. Така че това потвърждава препоръката ни по-горе и Ви дава още причини да научите руски език.

Достъп до бизнес възможности

В началото споменахме дългия списък от страни, в които се говори руски. Руският ще Ви бъде изключително полезен, ако желаете да развиете бизнес, било то в Русия,  друга източноевропейска страна или в държава в Централна Азия. Страните, в които се говори руски представляват голям пазар и владеенето на руски език ще ти отвори много бизнес възможности.

Вече имате преднина

Щом четете тази статия, то значи или сте българин, или владеете добре български. Това, че познавате Кирилската азбука е голямо предимство в изучаването на руски език. Само помислете за чужденците, които, за да могат изобщо да започнат да учат руски език първо ще се наложи да се постарят доста, докато усвоят азбуката. А нищо чудно и много от тях да се откажат, заради това, още преди да са започнали.

Руският е мелодичен език

Дали един език звучи приятно, е субективно. Но повечето хора намират езици с богато разнообразие от гласни за благозвучни. Италианският например има гласните А, Е, И, О, У, както  и двугласни. Това е една от причините италианският да звучи толкова приятно за чужденци. В руския нещата стоят по същия начин. Също така, този славянски език има и поразително богатство на съгласни, създавайки завладяваща мелодичност.

Литературно наследство

Говорейки за благозвучието на руския, още един начин да се насладите на този език е чрез литературното богатство. Владеейки руски, ще можете да се докоснете до творби в оригинал на Фьодор Достоевски, Александър Пушкин, Лев Толстой, Чехов и други писатели, оставили ни литературни шедьоври. Това е чудесна причина да се запишете на курс по руски език и да се потопите в руската литература.

Възможности за работа

Тази причина е очевидна, но няма как да я пропуснем, защото е и мотивираща. Владеенето на руски език, несъмнено е полезно при търсене на работа, особено, ако допълва списъка с останалите езици, които говорите.

Руският е част от голямо езиково семейство

Достатъчно е да научите руски език на добро ниво и цяла група от езици ще бъде достъпна за Вас. Руският е част от индоевропейските езици, включващи около 443 езика и диалекта, говорени от около три милиарда души. Дори с начално ниво на руски, ще започнеш да разбираш други славянски езици. Това са само някои от многото причини да започнете да изучавате руски език. Но, ако все още сте несигурни, ето какво казват руснаците: „Лучше один раз увидеть, чем сто раз услышать.” Или: „По-добре един път да видиш, отколкото сто пъти да чуеш.” Така че най-добре започнете още сега и се уверете сами в ползите на руския  език.

Надяваме се да сме Ви били полезни със съветите, които споделяме с Вас в статията: „10 причини да започнете да учите руски език“.  Ние от учебен център “Инфо България” винаги се стремим да предоставим най-доброто езиково обучение на нашите клиенти. Ако сте решили да изучавате руски език, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси.

Сподели: